Forside

Forretningsviden contra IT-viden

Når man som konsulent starter på en ny kontrakt, er man blevet vurderet inden man starter. Vurderingen foregår typisk ved at man fremsender et CV med de færdigheder man har og derefter bliver man indkaldt til en samtale. Det ligner forløbet ved en fastansættelse.

Som regel bliver der lagt rigtig stor vægt på, hvilke IT-mæssige færdigheder man har og knap så stor vægt på, hvilke forretningsmæssige områder, man kender til. Og det er lidt mærkeligt, for det er min erfaring at det er meget hurtigere at sætte sig ind i et nyt programmeringssprog end i et nyt forretningsområde.

 

Typisk tager det et år eller mere at lære et nyt forretningsområde at kende. Så lang tid tager det sjældent at lære et nyt programmeringssprog. Det kan man typisk lære på en måned eller deromkring.

Man kunne forsvare at fokusere på IT færdighederne, hvis de var meget vigtigere end forretningskendskab. Men det er min erfaring at sådan forholder det sig ikke. Selvfølgelig skal man kende de værktøjer man bruger, men det er lige så vigtigt at man kender det forretningsområde man arbejder indenfor. Når man kender forretningsområdet laver man færre fejl i systemerne, fordi man kender den sammenhæng systemet skal bruges i. Og når man kender forretningsområdet, kan man også bedre stille de rigtige spørgsmål til brugerne, så man kan få afklaret tvivlsspørgsmål.

En udviklers fornemste opgave er at omsætte forretningens behov til IT systemer der passer ind i brugernes arbejdsprocesser. Det kræver at man både ved hvordan IT systemer udvikles, men også at man ved hvad systemet skal bruges til.

Om kilianconsult

Kilianconsult udvikler IT-systemer af høj kvalitet på .NET platformen, mainframe og mobil-platforme. En meget bred erfaring, skabt igennem mere end 30 år i IT-branchen, sikrer solide løsninger.

Curriculum vitae

quote2.png